top of page

Leren door te doen

June 08, 2017

Heel snel volwaardig lid van harmonie St. Gertrudis
Leren door te doen

In gesprek met Liza Janssen

Liza: “Ik had in eerste instantie niets met muziek maken, in mijn andere hobby, paardrijden, ging alle tijd zitten. Buiten een muzikale familie en muzieklessen op school had ik helemaal geen ervaring met muziek maken, laat staan noten lezen”.

Haar interesse voor muziek is eigenlijk gekomen met carnaval. Liza: ”Het leek mij heel leuk om in een gezelschap muziek te maken en dan een hele  zaal “oppe kop” te krijgen”.

Nadat ze ook nog een paar concerten van de harmonie had bijgewoond, begon het te kriebelen.

 

Liza: “Op 8-3-2014 heb ik contact gezocht met de harmonie in de persoon van Har Reijnders, deze verwees me direct door naar Jeanny Pelzer die het volwassenonderwijs onder haar hoede heeft en binnen een week zat ik met Jeanny om tafel”. Haar keuze van muziekinstrument viel op de trompet omdat ze dit een mooi instrument vindt. Liza: “De harmonie heeft mij een trompet ter beschikking gesteld zodat ik aan de slag kon”. Daarna ging het snel, op 1-4-2014  werd via Jeanny contact gezocht met Hub Boesten en werden de eerste lessen gepland. Bij Hub heeft ze eerst de grepen van de trompet leren kennen en daarna zijn hier de noten aan gekoppeld. Liza: “Ik heb vooral geleerd door te doen, een combinatie van praktijk en leren met als streefpunt om uiteindelijk een A diploma te halen”.

 

Na ongeveer een half jaar les ben ik in september 2014 gestart bij de beginnersharmonie, hier heb ik ongeveer 2 jaar muziek gemaakt. Een hele leuke ervaring. Je kunt op een ontspannen manier leuk muziek maken en leert vooral veel door het gewoon te proberen en te doen. Liza: “Door in groepsverband te spelen gaat het leren heel vlot mede door de ondersteuning van de oudere krachten bij de beginnersharmonie”. Op 3-7-2016 heb ik een gesprek gehad over een overstap naar de “grote” harmonie. Uiteindelijk heb ik deze sprong in september 2016  gewaagd. Het doel, spelen bij de grote harmonie, is bereikt en momenteel speel ik al heel wat stukken die op de pupiter liggen mee.

Liza: ”Momenteel heb ik nog wekelijks op dinsdag les van Hub. Op donderdag repeteren wij met de harmonie en thuis oefen ik nog ongeveer 1 a 2 keer een half uur.

Voor een concert is het nog wel spannend en ben ik zenuwachtig, maar ik denk dat dit gezonde spanning is en daardoor is de concentratie groter, uiteindelijk is het geweldig om een uitvoering voor publiek te spelen. Ik kijk dan ook met veel plezier uit naar het aankomend fieësconcert op 18 juni op de Markt in Beesel”.

 

Liza: “In twee jaar tijd heb ik het voor elkaar gekregen om van geen enkele noot lezen, muziek te maken bij de harmonie. Muziek maken is leuk, Ik kan het iedereen aanraden”!!!

 

Wil jij  meer weten over de mogelijkheden van muziekonderwijs bij Harmonie St. Gertrudis mail dan naar henkjeanny@ziggo.nl of bel naar 077-4745997.

Jubilaris Harmonie St. Gertrudis

December 09, 2016

Tijdens de caeciliadag is Thijs Verstappen gehuldigd als 25 jaar lid van Harmonie St. Gertrudis.
Thijs is al vanaf het eerste uur trombonist en is aangespoord door vader Herman, die tot voor kort ook fanatiek muzikant is geweest, om bij Harmonie St Gertrudis te komen. 
Op Thijs (die als oud prins van Cv de Drake ook nog muziek maakt bij de De Drakekapel) kunnen wij altijd een beroep doen als de handen uit de mouwen gestoken moeten worden bij de diverse acties.
Naast muzikant is Thijs een ijverige doe-het-zelver, motor en autoliefhebber en lid van CV De Drake.
Hij is getrouwd met Simone en vader van 3 kinderen.
Wij bedanken Thijs voor alle inzet de afgelopen vijfentwintig jaar en wensen hem en zijn gezin van harte proficiat met dit jubileum.
Wij hopen als vereniging nog lang van zijn muzikaliteit te mogen genieten.

Harmonie St. Gertrudis in het nieuw!!!

October 30, 2016

Afgelopen Allerheiligen heeft Harmonie St. Gertrudis zich voor de eerste keer in haar nieuwe uniformen gepresenteerd.

De aankoop van de uniformen is gefinancierd uit eigen middelen en mede mogelijk gemaakt door een subsidie uit het prins Bernard Cultuurfonds waardoor wij voor de aankoop van de uniformen geen beroep hebben hoeven te doen op de Beeselse gemeenschap.

Op tweede kerstdag zal het eerste officiële concert plaatsvinden in de nieuwe uniformen. Allereerst zal de heilige mis opgeluisterd worden, waarna traditiegetrouw het kerstconcert zal plaatsvinden in onze eigen Gertrudiskerk.

Wij nodigen iedereen van harte uit om naar het kerstconcert te komen op maandag 26 december en ons te zien schitteren in deze nieuwe fraaie outfit.

Wij kunnen weer een aantal jaren geweldig voor de dag komen en ons met trots presenteren tijdens tal van activiteiten in de Beeselse gemeenschap en diverse concerten.

Concert Horst-America

October 08, 2016

Op 9 oktober zouden wij een concert in AMERICA geven.

Dit gaat helaas NIET door.
 

1 / 1

Please reload

bottom of page